Legyél Te is Terasz ügynök

Legyél Te is Terasz ügynök!

Terazzia.hu ügynök

Bizonyára többünkkel előfordult már, hogy beültünk egy elsőre jól kinéző kávézóba, étterembe, majd életünk legnagyobb balekjaként távoztunk. Máskor viszont úgy éreztük: rátaláltunk minden helyek legjobbikára. Az ilyen kiülős helyeknek se szeri, se száma, elöntötték a tereket, a körutakat és mellékutcákat a teraszok. A jelenség jó. Az eredmény vegyes. Itt az ideje, hogy visszajelezzünk.

A KGB tisztek és 007-esek ideje lejárt. Korunk ügynöke tesz a hidegháborúra és a szakállas ladeni eposzra, mert legfőbb ellensége az elharapódzott középszerű vendéglátás. A láthatatlan ügynökeink ellepik az országot!

Ha a körúton keresztül esik egy rossz helyre kipakolt tuján, mű muskátli ágyáson, most jelenthet. Ha felejthetetlen élmény éri az egyik óriás sörös napernyő alatt, mondja el. Vannak nívósabb helyek, kevésbé nívós teraszok, otthonosak, tarka-barkák, lúzer és észveszejtő próbálkozások. Meg hát van a nagy átlag. Egyszóval, sokszínű a választék. Ezeknek a helyeknek megvannak a maguk sajátosságai, amikbe az ember vagy beleszeret, vagy nem. Az ügynök jelenti benyomásait a Terazzia oldalon. Pontoz, értékel, minősít. Célja, hogy segítse a kávés vendéglátó egységeket a fejlődésben, és tájékoztassa gyanútlan sorstársait a jóról és a rosszról.

Terasz ügynökké válás menete

Az ügynökké válás procedúráján eddig még nem vérzett el senki. Az ügynökjelölt a BELÉPÉS gombra kattintva (és a szükséges jogosultságok megadásával) hozzájárul ahhoz, hogy a Beszervezési Okmányt a Beszervezési Osztály automatikusan kitöltse és ezt a Központ felé továbbítsa. A Központ felküldi a Központi Bizottságnak, akik elbírálják az esetet és kijelölik a lakóhely szerinti legközelebbi értékelendő teraszt. A Központ ezek után visszaküldi a kitöltött Beszervezési Okmányt a Beszervezési Osztálynak, akik megkeresik az ügynökjelöltet. 

Az ügynök beszervezés után be tud lépni az Ügynökoldalra, ahol immár maga rendezgetheti kartotékáját és maga rakhatja fel jelentéseit az egyes helyekhez. Az értékeléshez segédletet kap. Mindez pofon egyszerű, mint az egyszer egy.


Mégis milyen az a teraszügynök?

  1. A teraszügynök teraszokat vizsgál, mégpedig nagy körültekintéssel. Elvegyül, alig felismerhető. Sokszor csak elsétál az objektum mellett.
  2. A teraszügynök mindenhová betekint, alaposan megvizsgálja a teraszok hangulatát, a kávézót és környezetét.
  3. A teraszügynök nem rohan. A teraszügynök elhelyezkedik a teraszon és szemrevételez. Van ideje lógázni a lábát.
  4. Megvizsgál mindent, kipróbálja a székeket, asztalokat. Értékeli a jót, kibukik a gagyin.
  5. Minden testhelyzetben képes ülni és elfeküdni a terasz ülőalkalmatosságain. Kényelmi szempontokat is figyelembe vesz. Tűrhetetlen számára a hátfájás, a székek diktálta kifordult póz.
  6. Van, hogy csak messziről vizsgál.
  7. Máskor beül, rendel, megfigyel és szorgosan jegyzetel. Az értékelőlapot akkurátusan kitölti.
  8. Ha kell, segítséget kér, más ügynökökkel tartja a kapcsolatot és persze informálja a központot. Minden megfigyelt teraszról kartont vezetünk.
  9. Teraszügynök még nem murdelt el munkavégzés közben. Ehhez fegyelmezetten tartsuk magunkat. Egy jó teraszügynök tud lazítani is.
  10. És még valami: az ügynökök elégedettek. Ugyanis Budapestnek, Magyarországnak jó kávéházak kellenek. A kávéházaknak pedig jó kritika.

A Terasz ügynökök toborzása önkéntes!
Ha ügynök akar lenni, és a Magyarországi kávéházi teraszokat értékelni, akkor lépjen be a jobb felső sarokban található BELÉPÉS gomb segítségével!

A Kávéházak.hu csapata